fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

Akcija
zona komplet2
zona komplet2

48.90€ 34.30€

Kako hrana vpliva na hormone ter kakšen vpliv imajo hormoni na gene, na telesno težo in na bolezni?

Šifra: 22. Kategorija: .

Opis izdelka

Ali morda tudi vi raziskujete in iščete zdrav način prehranjevanja, ki vključuje vašo priljubljeno hrano in če se morda želite znebiti odvečnih kilogramov brez lakote in trpljenja, potem vam predlagamo, da preberete knjigi dr. Barryja Searsa –  Življenje v zoni zdravja (teorija, razlage) in Prehranjevanje po zoni – strategije za zdravo in dolgo življenje (praktični del s slovenskimi recepti Mojce Koman, dipl. univ. ing. preh.)

Zona je tudi protivnetna prehrana (opis, posledice in nevarnost tihih vnetij najdete v Prehranjevanje po zoni).

Tudi odvečni kilogrami so kronična vnetna bolezen. Ponavadi so prvi “znanilec” ostalih, še hujših kroničnih bolezni, ki jih sicer pripisujejo debelosti, kar pa je napačno, saj vse te bolezni, skupaj z debelostjo imajo isti vzrok – neravnovesje hormonov, ki pa ga z “zonskim” načinom prehranjevanja lahko uredimo in držimo pod kontrolo.

Rezultate zonskega obroka občutite takoj:  že po prvem obroku se boste počutili bolje, ker se že z enim samim zonskim obrokom stabilizira krvni sladkor, kar občutimo kot bistrost in živahnost v glavi in telesu ter se umiri občutek lakote, kar vpliva na zmanjšan vnos hrane!

Radijsko oddajo o ZONI lahko poslušate na naši spletni strani (link).

ZONA metoda zdravega prehranjevanja in hujšanja, ameriškega znanstvenika dr. Barryja Searsa temelji na genskem zapisu človeka in na hormonskem delovanju hrane. Zasnovana je na raziskavah, ki so bile nagrajenez Nobelovo nagrado.

ZONA je enako primerna za vsejedce in vegetarijance kot tudi za vso družino – od otrok do odraslih.

V obeh knjigah o ZONI boste dobili:

 • informacije, zakaj je ZONA eden najbolj zdravih načinov prehranjevanja in hujšanja?
 • spoznanje, zakaj je osnovni princip ZONE, da ne smemo biti lačni, in kako  lakota redi,
 • znanje, kako shujšati na zdrav in prijeten način in kako obdržati normalno težo,
 • kako pretentati svoje slabe genske zapise za kronične bolezni,
 • zakaj je hrana najmočnejše hormonsko zdravilo,
 • kaj je hormonsko ravnovesje in zakaj ga je pomembno vzdrževati,
 • kako je ravnovesje hormonov odvisno od ogljikovih hidratov in omege-3,
 • kako izbirati in jesti ogljikove hidrate, da nam ne škodujejo?
 • da ni pomemben samo glikemični indeks (GI) hrane, ampak tudi glikemična obremenitev (GO),
 • kako odpraviti debelost in druge gensko oz. hormonsko pogojene bolezni v družinah,
 • kako izboljšati mentalno učinkovitost v šoli, službi, pri športu itd.,
 • zakaj mladina v ZONI dosega boljše učne uspehe in
 • še veliko pomembnih informacij, kako lahko s hrano poskrbimo za svoje zdravje.

Leave a Reply

*

Podatki o knjigi

 • Prevod :
 • Število strani :
 • Vezava :
 • Dimenzija :
 • ISBN :

O avtorju

Barry Sears

Dr. Bary Sears je biokemik in vodilni ameriški znanstvenik na področju preučevanja vpliva hrane na hormone. Pobuda za njegovo znanstveno delo na področju zdravega prehranjevanja je bilo spoznanje, da so njegov stari oče, oče in vsi trije strici umrli zaradi srčnega infarkta že pred 54. letom starosti in da verjetno tudi njega čaka enaka usoda. Seveda, če ne bo ničesar ukrenil. Kmalu je ugotovil, da če želi ostati živ, ne bo dovolj samo več telesnega gibanja, hujšanje in zdravo prehranjevanje, za katero je pač mislil, da je zdravo, saj je vse to počel tudi njegov oče, ki je bil profesionalni športnik. Osebna pot dr. Barryja Searsa v zonski način prehranjevanja se je začela, ko je spoznal hormone eikozanoide in moč hormonskega delovanja hrane. Nekdanji raziskovalec na bostonski medicinski fakulteti v Tehnološkem inštitutu Massachusetts je napisal več knjig o zoni, ki so bile prevedene že v 23 jezikov in prodane v milijonskih nakladah. V Evropi s sodelovanjem z Zona akademijo dr. Sears organizira mnoge kongrese in specializirane tečaje za strokovno javnost, kjer predava o tem, kako lahko s hrano spremenimo ravnanje svojih genov.

Author

Bill Lawren se ukvarja s pisanjem o medicini in znanosti za reviji Omni in Longevity. Tudi sam je že napisal nekaj zanimivih knjig s tega področja in je dr. Serasu pri tej knjigi pomagal s svojimi pisateljskimi izkušnjami.

Riccardo Pina

Dr. Ricardo Pina je glavni svetovalec zone za Evropo in je urednik spletne strani www.zoneacademy.com, ki pod okriljem neprofitne protivnetne raziskovalne fundacije v Evropi organizira tečaje za svetovalce zone. Je tudi predavatelj na Univerzi v Milanu za podiplomske študente na področju skrbi za zdravje.

Setting

Layout

reset default