fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

prehranjevanje po zoni_3D

19.90€

Prehranjevanje po Zoni

Priročnik za prehranjevanje po ZONI v praksi z evropskimi in slovenskimi recepti ter 7-dnevnim programom jedilnikov.

Opis izdelka

Priročnik za prehranjevanje po ZONI v praksi z evropskimi in slovenskimi recepti ter 7-dnevnim programom jedilnikov.

Knjiga je na nek način nadaljevanje prve knjige Življenje v zoni zdravja, ki temelji na naših genih in na hormonskem delovanju hrane kot tudi na znanstvenih odkritjih, ki so bila nagrajena z Nobelovo nagrado.

Preventivna in zdravilna Zona

S prehranjevanjem po Zoni lahko preprečite nastanek mnogih kroničnih bolezni, kot so debelost, so diabetes (tudi v nosečnosti), bolezni srca in ožilja, nekatere vrste raka, visok krvni tlak in holesterol, hiperaktivnost otrok, kronično utrujenost, depresijo, alzheimerjevo in parkinsonovo bolezen.

Tiho vnetje in upočasnitev staranja
V knjigi Prehranjevanje po ZONI pa je opisano, kako s polifenoli iz hrane, kot najmočnejšimi antioksidanti, lahko zaščitimo celice pred propadanjem oz. kako upočasnimo staranje, kaj je tiho vnetje, ki uničuje zdravje in povzroča debelost (tudi ateroskleroza je tiho vnetje) in zakaj je od omega-3 maščobnih kislin odvisno hormonsko ravnovesje in zdravje.

Enostavnost in razumljivost

Posebnost knjige Prehranjevanje po Zoni je enostavnost in razumljivost, saj je napisana za široke množice, dokler je knjiga Življenje v Zoni zdravja bila napisana bolj strokovno za zdravnike in je bila tudi bolj zahtevna za branje.

Slovenski in evropski recepti

Tudi pri receptih je za slovenske bralce je Prehranjevanje po ZONI prijazna knjiga, ker namesto ameriških, vsebuje evropske in slovenske recepte zdrave in okusne hrane (slovenske recepte je ZONI prilagodila Mojca Koman, dipl. univ. ing. preh. )

Oddaja o knjigi:

 

Podatki o knjigi

  • Prevod : Iva Roj
  • Število strani : 256
  • Vezava : šivano, mehke platnice
  • Dimenzija : 16,5 x 21 cm
  • ISBN : 9789616127400

O avtorju

Barry Sears

Dr. Bary Sears je biokemik in vodilni ameriški znanstvenik na področju preučevanja vpliva hrane na hormone. Pobuda za njegovo znanstveno delo na področju zdravega prehranjevanja je bilo spoznanje, da so njegov stari oče, oče in vsi trije strici umrli zaradi srčnega infarkta že pred 54. letom starosti in da verjetno tudi njega čaka enaka usoda. Seveda, če ne bo ničesar ukrenil. Kmalu je ugotovil, da če želi ostati živ, ne bo dovolj samo več telesnega gibanja, hujšanje in zdravo prehranjevanje, za katero je pač mislil, da je zdravo, saj je vse to počel tudi njegov oče, ki je bil profesionalni športnik. Osebna pot dr. Barryja Searsa v zonski način prehranjevanja se je začela, ko je spoznal hormone eikozanoide in moč hormonskega delovanja hrane. Nekdanji raziskovalec na bostonski medicinski fakulteti v Tehnološkem inštitutu Massachusetts je napisal več knjig o zoni, ki so bile prevedene že v 23 jezikov in prodane v milijonskih nakladah. V Evropi s sodelovanjem z Zona akademijo dr. Sears organizira mnoge kongrese in specializirane tečaje za strokovno javnost, kjer predava o tem, kako lahko s hrano spremenimo ravnanje svojih genov.

Riccardo Pina

Dr. Ricardo Pina je glavni svetovalec zone za Evropo in je urednik spletne strani www.zoneacademy.com, ki pod okriljem neprofitne protivnetne raziskovalne fundacije v Evropi organizira tečaje za svetovalce zone. Je tudi predavatelj na Univerzi v Milanu za podiplomske študente na področju skrbi za zdravje.

Setting

Layout

reset default