fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

razmisljati_3D
razmisljati_3D

29.90€

Naučite svojega otroka razmišljati

Ena sama navada v razmišljanju ali orodje privzeto iz te knjige lahko močno vpliva na prihodnost vsakega – odraslega ali otroka!

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za svojega otroka, je da ga naučite razmišljati – to je poslanstvo vsakega starša.

 

Šifra: 1. Kategorija: .

Opis izdelka

Ena sama navada v razmišljanju ali orodje privzeto iz te knjige lahko močno vpliva na prihodnost vsakega – odraslega ali otroka!

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za svojega otroka, je da ga naučite razmišljati – to je poslanstvo vsakega starša.

Knjiga Naučite svojega otroka razmišljati je nova, dopolnjena in posodobljena izdaja svetovne uspešnice, z novim prevodom mag. Nastje Mulej, edine licencirane trenerke De Bonovih metod razmišljanja v Sloveniji.

De Bonove tehnike in strategije razmišljanja
Spoznajte De Bonove tehnike in strategije pametnega razmišljanja, ki jih uporabljajo na vseh področjih življenja po celem svetu – v šolstvu, gospodarstvu, politiki, državni upravi in drugod.

Misli z glavo – toda, kako se to dela?!
To starši in učitelji radi rečemo, ne znamo pa otrokom povedati, kako naj to naredijo – kako naj »mislijo z glavo«! Dr. Edward de Bono v knjigi na enostaven in praktičen način pokaže, kako lahko vsak starš in vsak učitelj pri otrocih razvija veščino razmišljanja. V knjigi so neprecenljive tehnike razmišljanja, s pomočjo katerih se bodo otroci znali soočiti z mnogimi težavami in priložnostmi, s katerimi se bodo srečevali v življenju. To je morda lahko najboljša popotnica, ki jo lahko podarite otrokom.

Komu je ta knjiga namenjena?
Knjiga je namenjena staršem in učiteljem, ki bi radi svoje otroke in učence naučili:
– bolj kreativnega in konstruktivnega razmišljanja,
– bolj sistematičnega in strukturiranega razmišljanja,
– bolj sodelovalnega in ne-konfliktnega razmišljanja,
– bolj usmerjenega in osredotočenega razmišljanja.

V knjigi so predstavljene različne metode, navodila, razlage in vaje!
V knjigi je opisano veliko različnih metod učenja razmišljanja, med drugimi tudi najbolj znani metodi Lateralno razmišljanje in Šest klobukov razmišljanja. Poleg opisa posamezne metode so tudi naloge s katerimi vadimo te metode. Metode v knjigi so namenjene otrokom različnih starosti in sposobnosti, saj so na začetku knjige navodila kjer  je opisano, katere metode so primerne za otroke glede na njihovo starost in v kakšnih oblikah te metode izvajamo. Tako je knjiga primerna za otroke že od 4. leta naprej.

Knjiga je primerna za odrasle in za otroke!
Čeprav je knjiga namenjena delu z otroki, osnovni postopki razmišljanja veljajo enako za otroke in za odrasle (kot pri matematiki: za otroke in odrasle enako velja, na primer 1+1=2 !) – tako, da lahko učimo najprej sebe, potem pa tudi otroke.

Samo inteligenca ni dovolj!
Inteligenca je samo potencial, razmišljanje je veščina in se ga je zato možno naučiti in ga trenirati. Vešči razmišljanja niso tisti, ki zmagajo v prepiru, niti tisti, ki se naučijo največ podatkov, ali so najboljši govorniki. Vešči razmišljanja so konstruktivni, sprejemajo pravilne izbire in odločitve, znajo načrtovati in ustvarjati. To je  knjiga, ki bo vašemu otroku omogočila neodvisnost pri razmišljanju.

 

Radijska oddaja o knjigi:

Predavanja in delavnice de Bonovih metod razmišljanja izvaja mag. Nastja Mulej, edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji: Šest klobukov razmišljanjaLateralno razmišljanjeEnostavnost v razmišljanju in ena od dveh trenerk za CoRT program.

Novice oz. delavnice: http://www.debono.si/
O Nastji: http://www.debono.si/nastja-mulej
Medijske objave: http://www.debono.si/mediji-o-nas

Podatki o knjigi

  • Prevod : Nastja Mulej
  • Število strani : 278
  • Vezava : Mehke platnice
  • Dimenzija : 16 x 23 cm
  • ISBN : 978-961-6127-42-4

O avtorju

Edward de Bono

Zdravnik in psiholog dr. Edward de Bono, ki se najraje predstavi kar kot mislec-razmišljevalec, je vodilna svetovna avtoriteta na področju kreativnega razmišljanja in neposrednega poučevanja razmišljanja kot spretnosti. S pomočjo svojih metod uči generirati ideje, ustvarjalno in domiselno razmišljati ter uporabljati možgane na drugačen način, kot smo se jih ''učili'' uporabljati. Edinstveno zanj je, da lahko enakovredno dela z učenci, direktorji največjih korporacij ter z vladnimi ustanovami. Napisal preko 80 knjig, ki so prevedene v več kot 40 jezikov.

Setting

Layout

reset default