fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

tenis_3D
tenis_3D

27.20€

Tenis v glavi

Uspeh teniškega igralca ni odvisen samo od tehnike, taktike in kondicije – odločilne so predvsem njegove psihološke sposobnosti! Zato je to moč potrebno trenirati.

Opis izdelka

Uspeh teniškega igralca ni odvisen samo od tehnike, taktike in kondicije – odločilne so predvsem njegove psihološke sposobnosti! Zato je to moč potrebno trenirati.

Psihološko moč je možno pridobiti
Nekoč se je mislilo, da se s to močjo rodiš ali pa ne, ameriški športni psiholog  James E. Loehr, pa je ugotovil, da je psihološko moč možno pridobiti in jo trenirati.

Priročnik Tenis v glavi je namenjen:
–  teniškim igralcem in igralkam,
–  njihovim staršem,
–  trenerjem,
–  profesionalcem in
–  rekreativcem.

Knjiga obravnava:
–  določanje konstruktivnih ciljev,
–  izdelovanje načrtov treningov in dvobojev,
–  taktično in strateško vedenje na igrišču,
–  obvladovanje čustev (jeze, stresa..)
–  obvladovanje stresa, resignacije, zakrčenosti in kriznih situacij,
–  povečanje samozaupanja, motivacije in psihične stabilnosti,
–  taktična in psihična priprava za igro dvojic,
–  kako lahko starši pomagajo in kako lahko škodujejo,
–  kako si tudi rekreativci lahko izboljšajo svojo uspešnost in zadovoljstvo na igrišču.

Tenis v glavi je prevedla prof. Vlasta Degen Kos ob strokovni pomoči svojega moža Ivana Kosa, priznanega teniškega trenerja, ki je za knjigo napisal ganljivo spremno besedo, ki se dotakne vsakega, ki je tenisu prišel blizu na kakršen koli način.

O knjigi so rekli:

Nikola Pilič, nekdanji hrvaški vrhunski teniški igralec in sedanji trener:
Kot trener vrhunskih igralcev vedno znova doživljam, da je duševna moč igralcev tisto, kar dolgoročno odloča o uspehu in neuspehu. Nekoč je veljalo, da psihološko moč imaš, ali pa je nimaš. Danes vemo, da se da tudi psihološko moč trenirati. Loehrova knjiga je prilagojena specifičnim potrebam teniških igralcev, zato se lahko vsak igralec v eni ali drugi situaciji prepozna in si vzame k srcu ustrezne avtorjeve nasvete.

Mima Jaušovec – nekdanja slovenska vrhunska teniška igralka in sedanja trenerka:
Sama sem imela prirojeno zelo močno voljo, da premagam vse ovire in zmagam. Skoraj vedno se mi je uspelo pripraviti do tega , da sem se v najbolj napetih situacijah znala najbolje skoncentrirati. To je ta psihološka moč, o kateri govori J. Loehr v knjigi. V knjigi razlaga, kako se da to moč razvijati in trenirati.

Iz raziskave ameriške teniške zveze
Najpomembnejšo vlogo pri razvoju mladega igralca so imeli starši, sledili pa so trenerji. Kot osebno lastnost, ki je bila za športni uspeh najpomembnejša, pa so navajali željo po zmagi, samozavest, »fer« igro in dobro koncentracijo. Po mnenju vprašanih za uspeh, je treba uspehe pripisati predvsem čustveni in psihični moči.

Podatki o knjigi

  • Prevod : Vlasta Degen-Kos
  • Število strani : 183
  • Vezava : šivana, trde platnice
  • Dimenzija : 15x23,5
  • ISBN : 9789616127158

O avtorju

James E. Loehr

James E. Loehr je direktor oddelka za športno psihologijo Teniške akademije Nicka Bollettierija v Bradentonu na Floridi, pri ameriški teniški zvezi pa vodi oddelek za športne znanosti.

Setting

Layout

reset default