fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

Zivljenje v zoni zdravja _3D

29.00€

Življenje v zoni zdravja

Kako hrana vpliva na hormone ter kakšen vpliv imajo hormoni na gene, na telesno težo in na bolezni?

Šifra: 3. Kategorija: .

Opis izdelka

Kako hrana vpliva na hormone ter kakšen vpliv imajo hormoni na gene, na telesno težo in na bolezni?

Zona je medicina 21. stoletja!
Geni – hormoni – hrana!
Za zdravje in normalno telesno težo so odgovorni hormoni,
za hormone pa je odgovorna hrana! Za hrano pa smo odgovorni mi!

Hrana je najmočnejše hormonsko zdravilo!
Kako s hormonskim delovanjem hrane pretentati slabe genske zapise? Knjiga Življenje v zoni zdravja temelji na genski kodi človeka, na hormonskem delovanju hrane in na odkritjih, ki so bila nagrajena z Nobelovo nagrado.

Eikozanoidi – super hormoni
Dr. Sears predstavlja pomen eikozanoidov – super hormonov, ki odločilno vplivajo na stanje telesnega in duševnega zdravja, saj nadzorujejo skoraj vse funkcije človeškega telesa. Med drugim delujejo na srčno-žilni in imunski sistem in na mehanizme, ki odločajo o telesni maščobi oziroma debelosti.

Dr. Barryju Searsu je uspelo pretentati svoj genski zapis
ZONA je zgrajena na spoznanjih ameriškega biokemika dr. Barryja Searsa, ki se je raziskav lotil predvsem zato, da ne bi umrl že pri petdesetih, kot so umrli njegov ded, oče in strici, ker so v svojem genskem zapisu imeli kodo za slabo srce.

Zona temelji na mediteranskem načinu prehranjevanja
Zono je lahko sprejeti, ker tukaj v resnici gre za splošno priznani mediteranski način prehranjevanja, ki je v »zoni« znanstveno tudi dokazan in podprt, zraven pa je razloženo hormonsko delovanje hrane, kar potem pomeni, da ni vseeno, če samo jemo neko mediteransko hrano, ampak, da moramo vedeti kaj, koliko in kako – da lahko dosegamo najboljša hormonska ravnovesja v telesu. Zonska prehrana je enako primerna za vsejedce in vegetarijance!

Preventivna in zdravilna zonska prehrana
ZONA metoda zdravega prehranjevanja je odlična zaščita proti boleznim in tudi učinkovita pomoč pri zdravljenju že napredujočih bolezenskih težav.

Kronične bolezni so gensko in hormonsko pogojene
Z »zonskim« načinom prehranjevanja lahko odpravimo genske in hormonske vzroke kroničnih zdravstvenih težav kot so: tiha vnetja, odvečni kilogrami, visok krvni tlak, sladkor in holesterol, bolezni srca in ožilja, diabetes, rak, kronična utrujenost. Zonska prehrana se je izkazala kot zelo uspešna metoda tudi proti raznim nevrološkim boleznim, kot so: depresija, hiperaktivnost otrok in odraslih, multipla skleroza, demenca, parkinsova in alzheimerjeva bolezen.

V knjigi Življenje v zoni zdravja boste dobili odgovore na pomembna vprašanja:
– Zakaj je zona najbolj zdrav način prehranjevanja?
– Zakaj so dosedanje prehranjevalne teorije napačne?
– Zakaj so diete z veliko ogljikovih hidratov nevarne za večino ljudi, še posebej za tiste z boleznimi srca in ožilja?
– Kako ohraniti zdravo srce in ožilje oz. kako jih pozdraviti?
– Kako doseči in vzdrževati normalne vrednosti krvnega tlaka, sladkorja in holesterola?
– Kako upočasniti staranje?
– Kako doseči stanje odlične psihične in fizične kondicije?
– Kako se prehranjevati na zdrav način, brez odpovedovanja hrani, ki jo imate radi?
– Zakaj je hrana najmočnejše hormonsko zdravilo od vseh, ki ste jih kdajkoli jemali?
– Kako lahko zmanjšate potrebe po zdravilih?
– Kako lahko izgubite svoje odvečne kilograme na zdrav način, počasi in za vedno?
– Zakaj športniki dosegajo boljše rezultate v zoni?
– Zakaj mladina v zoni dosega boljše učne uspehe?

 

 

One Response

Leave a Reply

*

Podatki o knjigi

  • Prevod : Bojana Ivanjšič Murekšič
  • Število strani : 320
  • Vezava : Šivano, trde platnice
  • Dimenzija : 16,5 x 23,5
  • ISBN : 9789616127394

O avtorju

Barry Sears

Dr. Bary Sears je biokemik in vodilni ameriški znanstvenik na področju preučevanja vpliva hrane na hormone. Pobuda za njegovo znanstveno delo na področju zdravega prehranjevanja je bilo spoznanje, da so njegov stari oče, oče in vsi trije strici umrli zaradi srčnega infarkta že pred 54. letom starosti in da verjetno tudi njega čaka enaka usoda. Seveda, če ne bo ničesar ukrenil. Kmalu je ugotovil, da če želi ostati živ, ne bo dovolj samo več telesnega gibanja, hujšanje in zdravo prehranjevanje, za katero je pač mislil, da je zdravo, saj je vse to počel tudi njegov oče, ki je bil profesionalni športnik. Osebna pot dr. Barryja Searsa v zonski način prehranjevanja se je začela, ko je spoznal hormone eikozanoide in moč hormonskega delovanja hrane. Nekdanji raziskovalec na bostonski medicinski fakulteti v Tehnološkem inštitutu Massachusetts je napisal več knjig o zoni, ki so bile prevedene že v 23 jezikov in prodane v milijonskih nakladah. V Evropi s sodelovanjem z Zona akademijo dr. Sears organizira mnoge kongrese in specializirane tečaje za strokovno javnost, kjer predava o tem, kako lahko s hrano spremenimo ravnanje svojih genov.

Author

Bill Lawren se ukvarja s pisanjem o medicini in znanosti za reviji Omni in Longevity. Tudi sam je že napisal nekaj zanimivih knjig s tega področja in je dr. Serasu pri tej knjigi pomagal s svojimi pisateljskimi izkušnjami.

Setting

Layout

reset default