fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

kodrlajsasti piton_3D

24.20€

Kodrlajsasti piton

Roman o narkomanskem življenju (po resničnih dogodkih in zapiskih)
Zgodba nekdanjega narkomana, napisana po resničnih dogodkih iz življenja Marka Ješeta, s pričevanjem njegove matere, kako je ugotovila, da se njena oba otroka drogirata.

Šifra: 8. Kategorija: .

Opis izdelka

Zgodba nekdanjega narkomana, napisana po resničnih dogodkih iz življenja Marka Ješeta, s pričevanjem njegove matere, kako je ugotovila, da se njena oba otroka drogirata.

Mamilom preprosto reči NE!
»Če bo še kdo, ki bo prebral to knjigo, posegel po drogi, je totalen idiot«! ( Maja, Markova hčerka) 

Obvezno branje za vse starše in mladostnike!
Knjigo sem prebral  v enem dahu in moram priznati, da sem kar nekaj krat imel solzne oči. To je res napisano zelo ganljivo in prepričljivo. Knjigo priporočam za obvezno branje vsem staršem in mladostnikom! (Ivan Soče, lastnik podjetja SITIS)

Pred drogami nihče ni varen
Gre za roman o narkomanskem življenju, v katerem je Marko Ješe ob pomoči pisatelja Branka Gradišnika popisal vso bedo in najbolj grozljive strani svojega in nasploh narkomanskega življenja, ki ga je preživel v Kranju in drugje. Kdorkoli knjigo prebere, se mu nepreklicno spremeni pogled na lastno življenje in pogled na drogo – knjiga vsem odpre oči!

Drugačna od vseh drugih knjig na to temo
Knjiga je napisana v zanimivem, pogovornem jeziku mladostnikov, brez vsiljivosti, moraliziranja in soljenja pameti. To je ena redkih knjig, ki jo z enakim zanimanjem berejo odrasli in mladina.

Pričevanje Markove mame
Knjigi posebno težo dajeta pričevanje Markove mame in razlaga, kako je ta knjiga sploh nastala. Markova mama, Brigita Ješe, je v resnici ena glavnih junakinj zgodbe, saj je oba svoja otroka iztrgala iz krempljev heroina! Opisala je, kako je sama ugotovila, da se njena otroka drogirata, kako se je borila, kako je vse prestala in kako so vsi skupaj na koncu zmagali. Za knjigo je Markova mama prispevala tudi nekaj družinskih fotografij in tako svojo družino še bolj izpostavila – vse to z enim samim namenom: pomagati drugim ljudem!

Podatki o knjigi

  • Prevod : /
  • Število strani : 280
  • Vezava : šivano, trde platnice
  • Dimenzija : 15,5 x 21,5 cm
  • ISBN : 9616127357

O avtorju

Branko Gradišnik

Branko Gradišnik je po izobrazbi profesor umetnostne zgodovine in sociologije in magister humanističnih ved. Javnosti je znan kot pisatelj, urednik, kolumnist in prevajalec. Rad piše o resničnih dogodkih in resničnih ljudeh in verjetno je tudi to bil eden od razlogov, zakaj mu je bi Markov rokopis tako zanimiv, da je privolil v sodelovanje pri pripravi materialov za knjižno izdajo. Gotovo je svoje prispevalo tudi to, da se sam šteje za zdravljenega alkoholika – piti (in kaditi) je nehal leta 1982, pozneje pa je z veseljem sodeloval kot koterapevt v alternativni terapevtski skupnosti dr. Janeza Ruglja.

Marko Ješe

Marko Ješe je po duši pesnik in pisatelj. Svojo prvo pesem je napisal že v tretjem razredu osnovne šole v rojstnem Kranju. Pisanja knjig se je lotil že v šestem razredu, vendar ni nobene dokončal. Njegov nedvomni talent bi se bil zagotovo razvil čisto drugače, če mu ne bi nadzora nad življenjem ukradla mamila. Ampak, ravno zaradi svojega narkomanskega življenja mu je uspelo napisati čudovito knjigo, ki so jo mnogi ocenili, da je veliko boljša od svetovne uspešnice Mi, otroci s postaje ZOO. Tako njegova dolgoletna narkomanska kariera ni bila zaman - bralcem je napisal roman - poročilo, kako je tam notri, v svetu drog, še pomembnejše pa je njegovo sporočilo: Stran od drog!

Setting

Layout

reset default