fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

Gibanje je zdravje

26.00€

Gibanje je zdravje

Monografija GIBANJE JE ZDRAVJE je nepogrešljiva knjiga… 
… za vse, ki delate z ljudmi in si prizadevate za njihovo boljše zdravje in
… za vse ki želite za svoje osebno zdravje poskrbeti še bolj!

 

Opis izdelka

Za vse, ki delate z ljudmi in si prizadevate za njihovo boljše zdravje ter za vse ki želite za svoje osebno zdravje poskrbeti še bolj!

Prispevke 12-ih uglednih strokovnjakov s področja medicine in športa sta zbrala in uredila doc. dr. Bojan Knap in akademik prof. dr. Matija Horvat.

Avtorji prispevkov so: doc. dr. Bojan Knap, akademik prof. dr. Matija Horvatprof. dr. Vito Starc, prof. dr. Aleš Blinc, mag. Aljoša Danieli, prof. dr. Matjaž Veselko, prof. dr. Anton Grad, dr. Mateja Baruca, dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr. Radoje Milić, prof. dr. Branko Škof in prof. dr. Mitja Lainščak.

 

Komu je knjiga namenjena?
Monografija je podpora vsakodnevnemi skrbi za svoje lastno zdravje in vsakodnevnemu strokovnemu delu zdravnikov, medicinskih sester, fizioterapevtov, farmacevtov, športnih trenerjev, učiteljev telesne vzgoje, animatorjev v zdraviliščih, wellness centrih in drugih centrih za zdravje.

S katerimi argumenti lahko sebe in druge ljudi motiviramo za telesno gibanje?
V monografiji Gibanje je zdravje boste našli dovolj argumentov, ki navdušijo s koristnimi učinki, če se gibamo in ki prestrašijo s posledicami, če se ne gibamo.  ​

Idejni snovalec monografije in vodja projekta Gibanje je zdravje je zdravnik in športnik, doc. dr. Bojan Knap ob podpori drugih strokovnjakov.

V monografiji GIBANJE JE ZDRAVJE dvanajst slovenskih priznanih strokovnjakov s področja medicine in športa, multidisciplinarno in poglobljeno, a vendar na poljuden način predstavlja najnovejša znanstvena spoznanja o pomenu gibanja za zdravje – predstavljajo gibanje kot odločilen sestavni del preventive in tudi procesov zdravljenja! Seznam avtorjev monografije si lahko pogledate tukaj

Zgodba projekta Gibanje je zdravje

Leta 2012 sta obe veliki ameriški združenji za srce in za fitnes svet pozvali k agendi o pozitivnem učinku telesne vadbe na zdravje – formulirali so krilatico: Gibanje je zdravilo, ki je dostopno vsakomur! 

Ampak, že leto prej (2011) je slovenski zdravnik in športnik, doc. dr. Bojan Knap začel razmišljati, kako bi bilo potrebno slovenski strokovni in laični javnosti začeti še bolj prikazovati celovito zgodbo o vplivu telesne vadbe oziroma teka kot najbolj elementarnega gibanja pri človeku. Njegovo idejo je navdušeno podprl zdravnik in akademik prof. dr. Matija Horvat (ki ga, žal, ni več med nami) in sta začela za to idejo navduševati tudi druge strokovnjake, ki so se nesebično odzvali s svojimi strokovnimi prispevki za monografijo, ki je izšla ob prvi strokovni konferenci lanskega novembra v Ljubljani. Naslov monografije je prispeval akademik, prof. dr. Marjan Kordaš – zaradi širše zgodbe, ki jo nudi monografija so se odločili, da namesto Gibanje je zdravilo, raje govorimo – Gibanje je zdravje

Leave a Reply

*

Podatki o knjigi

  • Prevod : /
  • Število strani : 180
  • Vezava : mehka vezava
  • Dimenzija : 16,5 x 23 cm
  • ISBN : 978-961-281-620-9

O avtorju

Setting

Layout

reset default