fbpx

info@rotis.si, 02 33 24 744

1127_rjava-ležeča_ožje
1127_rjava-ležeča_ožje-2Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-002Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-003Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-005Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-006Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-007Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-008Dogodivščine v živalski šoli_1125-page-009

16.90€

Dogodivščine v živalski šoli

Zgodbica o miroljubnem reševanju problemov, sodelovanju in prijateljstvu.

Kategorija: .

Opis izdelka

V zgodbici spoznamo hitrega zajčka, počasno želvico, prebrisano lisičko in umirjenega dihurčka, ki s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi zapletajo zgodbico vse do konca, ko jim končno uspe razrešiti medsebojne spore in zaživeti v sožitju in prijateljstvu!

V ŽIVALSKI ŠOLI so zabavne prigode z osnovami čustvene inteligence, kot so empatija, razumevanje, sodelovanje, prijateljstvo in miroljubno reševanje problemov. Učenje otroka čustvene inteligence in socialnih veščin je naloga staršev! V resnici je to ena izmed najbolj pomembnih nalog vsakega starša!

Čustvena inteligenca je ena od najpomembnejših osebnostnih lastnosti, od katere so odvisni naši odnosi, naše počutje, zdravje ter uspeh v zasebnem in poklicnem življenju.

V svetu odraslih so strokovna znanja pri delu samoumevna, čustvene inteligence pa nima vsak.

Že pri malih otrocih jo je potrebno razvijati, drugače bo kasneje prepozno!

Malih otrok ne moremo učiti zgolj z nasveti ‒ pogovarjanje z njimi ob razgibani in skoraj napeti zgodbici, ki se dogaja v živalski šoli, pa je nekaj čisto drugega!

Pred nami se odvijajo odnosi med živalmi, prihaja do skoraj nerešljivih problemov in napetih situacij, a vse se na koncu lepo razreši, ko se živali naučijo nekaj potrebnih lekcij – odrasli pravimo: lekcij iz čustvene inteligence!

Darija Stankovič, ilustratorka, je več kot dvajset let ustvarjala, gradila in uspešno razvijala najraznovrstnejše blagovne znamke slovenskih in tujih podjetij. Slikanje in risanje sta bila ob obilici dela najprej samo navdihujoč hobi, saj je delovala kot priznana strokovnjakinja za posle, marketing in prodajo. Od nekdaj so jo privlačili tudi umetnost, šport, duhovnost in drugapodročja človekovega življenja, kjer lahko presežemo samega sebe in se oblikujemo, vsakič znova, v boljšega človeka. Leta 2018 je razvila lastno izvirno tehniko slikanja na platno, pri čemer je sliki dodala tretjo dimenzijo. »Slika mora živeti,« pravi avtorica. Vsak dan bolj je prepoznana po vrhunskih umetninah s 3d-tehniko akril na platnu. Redno tudi razstavlja. Življenje najraje poenostavlja in pravi, da se ga razveseli vsak dan znova, saj so temačni dnevi preveč nepredvidljivi: »Naj bo v naših življenjih čim več sonca!« Osnovna tematika njenih slik so prijetna čustva, upodobljena preko drobcev in motivov iz narave. Vsaka slika nastaja iz stanja meditacije in sproščenosti. Posebnost slik je dodatek zlate barve, ki ponazarja sonce v naših življenjih, in slikam ter opazovalcu daje močno pozitivno energijo, obenem pa se vedno nasmehnemo ob posebnih, skrbno izbranih inštalacijah, umeščenih na platno s posebno tehniko. Inštalacije so iz naravnih materialov in vsako sliko oplemenitijo še s humorjem, z dobro voljo in globljim sporočilom duše.

Popust za to slikanico ni možen (velja 6-mesečna redna cena po Zakonu o novih knjigah).

Leave a Reply

*

Podatki o knjigi

  • Prevod :
  • Število strani : 28
  • Vezava : trda
  • Dimenzija : 20x26cm
  • ISBN : 978-961-6127-48-6

O avtorju

Marjan Maj Čirič

Marjan Maj Čirič, avtor zgodbice Dogodivščine v živalski šoli, je profesor športne vzgoje, ustanovitelj kluba Kung Fu Maribor in trener. Poudarja, da borilna veščina ni namenjena pretepanju, temveč globljemu spoznavanju in obvladovanju samega sebe in življenja nasploh. Svojo prvo knjigo s področja osebnostne rasti z naslovom Tišina kot nasilje je napisal 2014 po dolgih letih okrevanja po razpadu družine. V knjigi je predstavil, kako je tišina oz. molk in ignoriranje huda oblika psihičnega nasilja in kaznovanja, s katero povzročitelj žrtvi sporoča, da ni vredna njegove pozornosti. V tistih težkih časih se je začel ukvarjati s tekom, se izobraževati na področju gestalt psihologije, bioterapije, reikija, access barsov, postal je tudi učitelj shaolinskega kung fuja in či gonga. Sodeloval je tudi s Sanjo Rozman pri izvajanju športnega dela njenega programa za zdravljenje nekemičnih zasvojenosti. O njegovem pogledu na življenje lahko izvemo nekaj več iz zapisa v knjigi Tišina kot nasilje, kjer pravi: »Obstaja ogromno načinov, kako boljše živeti. Kako živeti v miru s sabo in z drugimi. Kako ljubiti in biti ljubljen. Kako živeti svoje sanje. Kako se zoperstaviti lastni samopomembnosti in tudi samopomilovanju (kar je nasilje nad drugimi in tudi nad seboj!).

Setting

Layout

reset default