Opis izdelka
Priročnik za prehranjevanje po ZONI v praksi z evropskimi in slovenskimi recepti ter 7-dnevnim programom jedilnikov.
Knjiga je na nek način nadaljevanje prve knjige Življenje v zoni zdravja, ki temelji na naših genih in na hormonskem delovanju hrane kot tudi na znanstvenih odkritjih, ki so bila nagrajena z Nobelovo nagrado.
Preventivna in zdravilna Zona
S prehranjevanjem po Zoni lahko preprečite nastanek mnogih kroničnih bolezni, kot so debelost, so diabetes (tudi v nosečnosti), bolezni srca in ožilja, nekatere vrste raka, visok krvni tlak in holesterol, hiperaktivnost otrok, kronično utrujenost, depresijo, alzheimerjevo in parkinsonovo bolezen.
Tiho vnetje in upočasnitev staranja
V knjigi Prehranjevanje po ZONI pa je opisano, kako s polifenoli iz hrane, kot najmočnejšimi antioksidanti, lahko zaščitimo celice pred propadanjem oz. kako upočasnimo staranje, kaj je tiho vnetje, ki uničuje zdravje in povzroča debelost (tudi ateroskleroza je tiho vnetje) in zakaj je od omega-3 maščobnih kislin odvisno hormonsko ravnovesje in zdravje.
Enostavnost in razumljivost
Posebnost knjige Prehranjevanje po Zoni je enostavnost in razumljivost, saj je napisana za široke množice, dokler je knjiga Življenje v Zoni zdravja bila napisana bolj strokovno za zdravnike in je bila tudi bolj zahtevna za branje.
Slovenski in evropski recepti
Tudi pri receptih je za slovenske bralce je Prehranjevanje po ZONI prijazna knjiga, ker namesto ameriških, vsebuje evropske in slovenske recepte zdrave in okusne hrane (slovenske recepte je ZONI prilagodila Mojca Koman, dipl. univ. ing. preh. )
Oddaja o knjigi: